
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde sürekli kazaların yaşandığı, can ve mal kaybına neden olan ‘ölüm yolu’ diye tabir edilen Suruç-Şanlıurfa karayoluna tepkiler çığ gibi büyüyor.
Şanlıurfa-Suruç arasındaki yaklaşık 27 kilometrelik ölüm yolu için Hüda-Par İl Başkanı Mehmet Emin Özaslan, Suruç ilçe başkanı Ahmet Yılmazoğlu ve parti üyelerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı kefenli eylemde basın açıklaması yapıldı.
İl Başkanı Mehmet Emin Özaslan yaptığı açıklamada, sık sık ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı yolun bir an önce yatırım programına alınarak bölünmüş yol standardına getirilmesi gerektiğini söyledi.
“Yol kader değildir”, ”Ölüm yoluna çare”, ”Ölümlere seyirci kalmayın” pankartların açıldığı eylemde trafiğin aksamamasına özen gösterildi. Yapılan kefenli eyleme Eyleme yoldan geçen sürücüler korna çalarak destek verdi.